Γενικό Επιτελείο Στρατού Εθνοφυλακής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας και Βίντεο για την Εθνοφυλακή

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης του θεσμού της Εθνοφυλακής, προέβη στη διενέργεια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αφίσας και Βίντεο για την Εθνοφυλακή. Στόχος του διαγωνισμού είναι η προβολή του πολυδιάστατου έργου της Εθνοφυλακής και η ανάδειξη της σπουδαιότητας του θεσμού για την άμυνα της Χώρας.

Υποβλήθηκαν για το έτος 2021 συνολικά 38 συμμετοχές αφισών και 21 βίντεο από τους Σχηματισμούς που υπάγονται τα Τάγματα Εθνοφυλακής.

Τα αποτελέσματα του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την Εθνοφυλακή είναι τα παρακάτω:

1. Τρεις καλύτερες αφίσες:

α. Στρατιώτης Αρτέμιος Αλιχάνωφ και Στρατιώτης Ιωάννης Χαραλαμπίδης της Τακτικής Διοίκησης 21 Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού.

β. Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Καλόγηρος και Εθνοφύλακας Νικόλαος Ταμουτσέλης του Τάγματος Εθνοφυλακής ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

γ. Συνταγματάρχης Γεώργιος Βιδιαδάκης και Επαγγελματίας Οπλίτης Επιλοχίας Ευαγγελία Κράλλη της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

2. Τρία καλύτερα βίντεο:

α. Της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ο Επαγγελματίας Οπλίτης Επιλοχίας Ευστάθιος Πατσουρίδης του 526 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού.

β. Της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, ο Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Κρόκος και ο Εθνοφύλακας Βασίλειος Στάμος του Τάγματος Εθνοφυλακής ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

γ. Της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ο Εθελοντής Μακράς Θητείας Αρχιλοχίας Χρήστος Φουλίδης της 311 Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων και ο Εθνοφύλακας Δημήτριος Δαμαλίδης του Τάγματος Εθνοφυλακής ΒΥΣΣΑΣ.

Στο παραπάνω προσωπικό απονεμήθηκε ηθική αμοιβή, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχάρη τόσο τους νικητές όσο και το υπόλοιπο προσωπικό για την εθελοντική συμμετοχή του στον διαγωνισμό, από την οποία προκύπτει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Εθνοφυλακής.

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας και Βίντεο για την Εθνοφυλακή θα διεξαχθεί από 1 έως και 30 Νοεμβρίου 2022.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy