Γενικό Επιτελείο Στρατού Εθνοφυλακής

1ο Σχολείο «Εθνοφύλακα – Μαχητή» στην ΠΕ της 8 Μ/Π ΤΑΞ με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων και από το ΓΕΕΦ

Από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, η 8 Μ/Π ΤΑΞ οργάνωσε και διεξήγαγε στην περιοχή του ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ, το 1ο Σχολείο «Εθνοφύλακα – Μαχητή», στο οποίο συνεκπαιδεύτηκαν Εθνοφύλακες των ΤΕΘ του Σχηματισμού μαζί με Ε/Κ Εθνοφύλακες από το ΓΕΕΦ.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον, ανορθοδόξου πολέμου και Α΄ Βοηθειών Μάχης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Ε/Κ αποστολή φιλοξενήθηκε από την Ταξιαρχία και ξεναγήθηκε σε χώρους ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής, μέσω της βελτίωσης της μαχητικής ικανότητας των Εθνοφυλάκων, την προβολή και αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής σε Ελλάδα και Κύπρο και την περαιτέρω ανάπτυξη των ισχυρών διαχρονικών δεσμών τους.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του συνόλου των Εθνοφυλάκων στην εν λόγω δράση ήταν εθελοντική, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για το θεσμό.